Klick.

Dagens låt läggs ner nu ett tag. 23 var ett bra nummer att avsluta på. Klaga om ni vill ha kvar det?
Eftersom jag är svensk är det omöjligt att jag inte nämner det  fina vädret. Det kommer vara över 20grader enda fram till på måndag och jag ska steka i solen, måste ju grunda lite inför Hultan. Jag och Sandra kommer göra hultan till the place to be! Speciellt husvagnscampingen och funktionärscampingen! Se upp!


Förlåt.

Jag glömmer er och min lilla blogg nu när det är så fint väder! Förlåt. Jag ska bli bättre! Jag har ju lovat en dagens låt varje dag. Men jag inser nu att det kommer bli svårt i sommar. Hmm.
Nu ska jag ut i solen och läsa innan jag ska till jobbet. Har inte haft några lektioner idag. Jippii!

Dagens låt #23

23 - Jimmy Eat World

Pepp Pepp Pepp Hultan! För mycket plugg för att kunna skriva utförligare.

Talking Bird.

Igår var en bra och fin dag, sprang runt på stan hela dagen med Sunnekillen Calle sedan bar det av till Hermans med Elvira och Sandra till Linns 18-årsmiddag. Jättemysigt, jättegod mat och otroligt utsikt. Jag ska dit oftare. Får bjuda tillbaks Linn (:
Idag har varit en otroligt lugn dag, började dagen vid frukost på balkonegn och övergav den strax innan middagen. Blev nästan halva dagen, ensam eller med skruttkatterna. Har lyssnat igenom Death Cabs nya, eller ah, "nya". Läst lite i Dance Dance Dance samt pluggat kemi. Party indeed. Fått färg, till skillnad från min vanliga kritvita hudfärg börjar den blir lite mer normal, som alla andras osolbrända skinn!

    

Dagens låt #22

Evil - Interpol

Pep inför Arvika (:
DAGENS LÅT #21 utgick! Jag var för seg helt enkelt!


Dagens låt #20

These Days - Nico

Trötter

Experiment.

Två för långa dagar nu, skola vid åtta, hemma vid 18 resp 20 tiden, fy. Plus att försöka orka plugga till kursprov dagen därpå, lycka till Emelie. Hej failure. Imorn skippar jag sista kemiprovet på två feta kapitell jag inte hunnit börja plugga på det annat än att jag läst igenom sidorna två gånger. Hoppas jag kan skriva provet samtidigt som min vän. Annars får det vara, blir garanterat G, hoppas dock verkligenverkligen på VG! Räcker med ett G i gymnasiet i Franska steg 4. Usch, prestationsångest. Underprestation i kemi.

Okej, detta inlägg är dessutom ett experiment för att få besöktsantalet att skjuta i höjden. Kommer tagga detta inlägg med lite skojjiga ord, får se vad det leder till. Orden har nada att göra med något. Ge mig publicitet! Okej, hittills har jag inte skrivit särskillt många intressanta inlägg, men jag har ca 7st som väntar på att bli publicerade, ska bara ha tid (:


Dagens låt #19

I wish I was someone better - Blood Red Shoes

"Made a mistake, I made a mistake
I wear the scars to show my shame
What should I do, what should I do
When I'm the one who can't get through?"

image22

Dagens låt #18

Magick - Klaxons

Bra pluggmusik. Har slitit mig från fysikboken, har nationellt prov i fysik imorn. Kommer inte gå bra, har inte haft tid eller ork att plugga, helt sjukt vad jag underpresterar på allt nu! Fick bara G i franska steg 4, visserligen VG i Eng B och MVG i Foto A, men jämfört med förra årens betyg så har jag sänkt mig och kommer sänka mig i fler ämnen!

Dagens låt #17

This is not for you - Blood Red Shoes

För att jag fastnade första gången jag hörde låten. För att deras bandnamn är käckt. För att jag ska se de på Hultsfredsfestivalen.

Suburd?

image18

image19

image20

Alla foton tagna och redigerade av mig
Fler bilder

Hultsfredsfestivalen närmar sig.

Igår fick jag ett brev med mitt schema som funktionär på Hultsfred. Ni hittar mig på husvagsncampingen natten till onsdag kl. 00-08, kvällen/natten till torsdag kl. 20-04 och lördag förmiddag kl. 08-12. Nästan allt är fixat! Sovplats mellan söndag den 8:e och måndag den 9:e är inte fixad. Hm. Får bli tältning på random plats eller ifall nån snäll själ kan ordna sovplats!
Har nog inte insett hur kul det kommer bli (:

Dagens låt #16

C30 C60 C90 GO - Pretty girls make graves

Blev omedvetet tipsad via msn, kul låt. Inte lätt att sjunga med till. Myspace.

Window vistas redigeringsprogram och jag.

  


Dagens låt #15

Comtine d'un autre été - Yann Tiersen

Det har varit en lång dag! Tråkigt det måste vara för er när jag inte orkar motivera, menmen! Liteförsent dessutom!

Dagens låt #14

Melody Day - Caribou

Fan att de ställde in på Hultsfredsfestivalen :(

Diamant.

Detta har varit en kväll med två långa telefonsamtal, mycket skratt, två flygande änder, musik och filmtips. Inte helt fel. Alltid härligt med lugna hemmakvällar, dock i måttlig mängd.
Nu sitter jag och funderar lite på hur det kommer bli när jag slutar trean (okej, jag vet, ett år kvar, men ändå!). För mycket av min tid tillbringas framför min platta burk, jag gör ingen nytta, verkligen! Jag måste börja skapa igen, kanske inte smycken, men något annat coolt. Ska som sagt ta ett år ledigt innan fortsatta studier. Kanske kan gå något kurs i t-shirt tryck eller nåt annat coolt. Några förslag?
Nu ska jag skutta iväg till min säng och läsa lite, läser just nu Dance Dance Dance av Haruki Murakami. Läste nyligen ut Vi som aldrig sa hora av Ronnie Sandahl. Inlägg kring dessa böcker kommer snart!

XO

Dagens låt #13

In an aeroplane over the sea - Neutral Milk Hotel

Helt stört bra text med bra budskap, om jag förstått låten rätt. Uppskatta livet och allt det vackra!

"And one day we will die
And our ashes will fly
From the aeroplane over the sea
But for now we are young
Let us lay in the sun
And count every beautiful thing we can see"

Dagens låt #12

E18 - Detektivbyrån

Magisk musik som gör en frisk. Besök deras myspace!

image11

Dagens låt #11

Southern Bell - Elliott Smith

Efter illegal nedladdning kan jag åter lyssna på Elliott Smith. Saknar alla mina skivor som förstördes i branden. Southern Bell är min absoluta favorit, man slukas i låten!
Varför måste du vara död? Varför är dödas musik så speciell?
 

image10

Dagens låt #10

Foundations - Kate Nash

Orkar inte motivera är sjuk.

My finger tips are holding on to the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.

Dagens låt #9

Should I stay or should I go - The Clash

För att jag kan den på trummor (;

Mosquito Bite

Årets första myggbet. Det kliar. Försenat nyårslöfte: Klia inte!

Johnossi @ Debaser 080510

Jag har faktiskt inte känt av så många fördelar med att vara 18 år än. Visst, jag kommer in på vissa krogar, men jag måste fortfarande gå på matinéespelningarna på Debaser.
Det var i lördags, varmaste lördagen hittills detta år, och jag satt ensam inne på debaser och väntade på att Johnossi skulle börja spela. Det var mitt på dagen, men debaser var kvävt på dagsljus likt det var en sjukdom. Saknade solljuset. Humöret var kanske inte på topp, men jag missar inte gärna en konsert. Jag kunde utseendemässigt se likheter mellan mig de andra som satt och väntade, men det var ingen jag kände igen.
När det var en kvart kvar tills de skulle börja spela gick jag fram och ställde mig framför trumsetet. Alla omkring mig verkade lite matta ochg hängiga, lite så var hela publiken senare under spelningen.
Jag vaknade i alla fall till liv då de började spela, det var inget fel på deras val av låtar. Fattar inte hur ljudet från endast en akustisk gitarr, ett trumset och en röst kan bli så snyggt. Blev glad att de spelade både Bobby och Santa Monica Bay. Spelningen var överlag bra, men publikens respons(?) samt problemen med ljudet på scenen återspeglade sig lite i framträdandet. Det var lite synd om dem. Deras senare spelning gick nog bättre. 
Men på Hultsfredsfestivalen, då jävlar blir det röjj!

image8

Sovmorgon, visst!

Hade nästan hunnit spring ut genom dörren när jag fick ett sms av min kompis Elvira. Jag blev glad, hon skrev att vår ensemblelärare var sjuk, detta innebär att vi slipper 2,5h musik och börjar inte förrän kl11.10! Jag går andra året natur/natur med inriktning musik på S:t Eriks Gymnasium, har haft och kommer att ha 2,5h musik i veckan. Det är en blandning av ensemble, gehör-, musik- och harmonilära. Det lät väldigt kul då jag sökte, men jag vet inte längre, var inte som jag trodde det skulle va. Skolan suger dessutom, ekonomin är körd i botten och få lärare är inspirerande. Det är dock definitivt för sent att ångra sig men jag överlever, lite erfarenheter har man väl fått. Kanske.

Dagens låt #8

Nantes - Beirut

För att jag inte kan få nog av låten. Inte lyssnat på den på länge. Zach Condons röst <3

"Well it's been a long time, long time now
Since I've seen you smile
And I'll gamble away my fright
And I'll gamble away my time"

Dagens låt #7

Santa Monica Bay - Johnossi
@ Debaser

Bäst live!
 

 
Egna Bilder

Dagens låt #6

Sundialing - Caribou

Lät så fint när jag gick hem efter jobbet i solen, så passande (:

image5
Egen bild

Dagens låt #5

18 Karat Gold - Johnossi

Pepp inför lördag, blir dock ensam, ska nån med?

"That stone in your heart where the sadness grows
You know I, I'd operate with this knife
And cut a big fat hole
To fill with gold and light"

image4

Je m'appelle Emelie Astrid

Inte för att jag tror att så många har hunnit undra vem jag är, men i alla fall så kommer jag berätta det lite kort i det här inlägget! Vem vet, någon kanske tycker det är jätteintressant! Orkar dock inte anstränga mig, så det blir lite utav en kontaktannons, lite längre. 
Mitt fullständiga namn är Emelie Astrid, jag vet, Astrid är världens coolaste namn! Gatan bakom Dramaten i stockholm är uppkallad efter en avlägsen släkting till mig. Är 18år. Ensam. Läser franska. Jag ser det positiva i allting, eller det mesta i alla fall. Samlar på fina ord och uttryck. Kan spela gitarr och trummor någorlunda. Mina vänner skrattar med mig, inte åt mig. Gillar lika mycket att vara för mig själv som att umgås med mina vänner. Dock kan jag få nog av mig själv. Älskar att fota och tackar inte nej till spelningar eller konserter!
Tjohej, är det nåt ni undrar, fråga ^^

 
image3

Dagens låt #4

Cat Claw - The Kills

Ingen motivering, den låter bra helt enkelt, inte insatt i texten alls. Jag är stressad.

Arvika 30 days!

Jag diskuterade häromdagen med en kompis om hur få band som släppts till Arvika. Som svar på våra funderingar fick jag ett mejl av värmlänningarna idag, där stod det att i 30 dagar framöver kommer Arvika släppa ett band per dag, som förra året. Inte mig emot! Okej, jag kunde blivit gladare, men de inledde med SMK. Lyssnade på dem för två år sen, ser nog bara dem om det absolut inte finns något annat att se eller göra. Jag blir  dock överlycklig om de släpper Daft Punk, Shiny Toy Guns, Wolfmother, Klaxons eller Beirut! Men det kommer de antagligen inte göra. Värdelöst inlägg, jag vet!

Ska ni på Arvika eller någon annan festival?
Ska ni på Arvika, vilka band ser ni helst då? Ses vi där?
(;

Dagens låt #3

Nicest Thing - Kate Nash

I all ensamhet passade låten fint.

"I wish I was your favourite smile,
I wish the way that I dressed was your favourite kind of style."

Dagens låt #2

She - Sugarplum Fairy

Får man den på huvudet redan vid frukostbordet är det är en självklar dagens låt!

Dagens låt #1

The Jessica Numbers - The New Pornographers

Min motivering blir att den här låter har lyssnat på i över ett halvår och inte tröttnat. Älskar trummorna.

"Let's fall
look where we land
just like the answer on my hand"

In the future everybody will be world famous for fifteen minutes

"In the future everybody will be world famous for fifteen minutes" - ett otroligt fängslande citat av Andy Warhol. Idag besökte jag, bättre sent än aldrig, hans utställning på Moderna Muséet. Sista dagen. Jag ångrar att jag inte besökte utställningen tidigare, jag skulle behöva minst tre dagar för känna mig nöjd. Dock hade det behövts två veckor, dygnet runt om jag hade velat se allting.
Mest fascinerad blev jag av hans tidskapsel, istället för att slänga till exempel papper och skräp på hans skrivbord hade han ner det i en flyttkartong som han sedan daterade. Det finns 600 tidskapslar, 60 öppnade och en öppnad på moderna muséet. Så otroligt häftigt. Innehållet kanske inte var så kul att titta på, men själva idéen. Lite som att fota med lång slutartid eller skriva brev till sig själv i framtiden.
Hela utställning var otroligt snygg, inspirerande och informativ, jag har lärt mig massor. Smet med i en guidad tur som redan hade börjat när jag kom. Det var en som var med där som hade jobbat med Andy Warhol, han var cool. Jag lyssnade och tittade mig omkring, kan tänka mig att jag såg ut som ett litet barn i jultomtens verkstad.
Jag hoppas verkligen att alla besökt den utställningen, för jag tyvärr inte rekommdera att ni besöker den eftersom den nu kommer vara som bortblåst.
 

image2

Candy Cigarette #1

Välkommen till min nya blogg! Min första blogg med ett någorlunda genomtänkt tema och eftertanke. Det är tänkt att denna blogg framförallt ska handla om den musik, konserter, foto, böcker, kultur, film och annat som jag tycker är skojjigt, lite shopping blir det nog oundvikligt. En idée jag ska försöka genomföra är Dagens Låt, ni förstår nog. Den här tråkiga designen ska jag göra mig av med så fort jag känner att jag har tid.
So here we go...

RSS 2.0