Tiden.Godmorgon. Nu ska packas vidare inför Arvika. Go Camp Kanelbulle! Heja solen!

Flytt.

Snart ligger allting det lilla jag äger i lådor och vi ska flytta tillbaka till lägenheten där det brann i vintras. Var där för första gången igår efter det som hände. Det enda jag kände igen var trappuppgången och utsikten, annars var allt helt nytt och annorlunda. Minst sagt konstig känsla. Förhoppningsvis blir det bara en kort mellanlandning där tills vi hittat något nytt och större place att bo i. Vi var 4 pers plus två katter på en tvåa, men vi gillade det! Fast vi har väl insett nu efter 16år och en brand att det kanske var snäppet för trångt.
Längtar till då jag kommer få inreda ett helt nytt rum! Vill inte äga något typ. Ska göra mig av med massa saker som ligger i vårt förråd också. Vill ha en helt tom vägg där jag ska ha en kopia av Figure 8 wall, för att hedra Elliott Smith.


Filmrulle.     

Seconds. minutes. days. weeks. months. years.

Nu när man är ledig hinner man tänka, ibland för mycket, inga prov eller inlämningsuppgifter som spökar i huvudet. Särskillt på tunnelbanan eller på något annat ställe då jag är ensam med musiken i min iPod. Böcker, filmer, musik och människor har påverkat mina tankar just nu massor.
Man kanske skulle kunna definiera det som en tonårs/snart vuxen - kris. Kris är kanske att överdriva, men det känns lite som om jag har börjat ge upp hoppet om mig själv. Nästan allt har lite förlorat sin mening. Det var inte såhär jag trodde min framtid skulle vara då jag var tretton år. Okej, hur bright är man som trettonåring, egentligen? Men som person nu är jag inte så annorlunda det jag trodde då jag var tretton, men allt som skett omkring är helt annorlunda. En enda röra. Det känns som om allt som hänt har fått mig att tappa fokusen och ordningen. Finner ingen motivation att  riktigt försöka längre. Usch, vad deppig jag låter! Haha.
Efter arvikafestivalen får det bli nystart för mig. Då bor jag återigen hemma efter branden, fast det enda jag kommer känna igen är trappuppgången och dörren. Jag kommer inte känna mig hemma någonstans på väldigt länge har jag en känsla av. Det kan nog vara en orsak till allt. Kanske. Lack of trygghet, hemmakänsla.
Men som en speciell person sa. Det fixar sig, som allt annat i livet. Och det tror jag det kommer göra.

Ursäkta min major humörsvängning. Men var tvungen att skriva av mig och i behov att alla ska tycka synd om lilla i-landsbarnet Emelie med så små problem att det nästan är pinsamt.

Time.

Man hinner mycket när man går upp tidigt! Sedan kl. 7 imorse har jag hunnit göra mig snygg, åkt till Farsta Centrum på intervju på Guldfynd och nu sitter jag här hemma hos Sandra i Älvsjö med en kopp svartvinbärste. Vi ska in till stan och fika på Hermans och fixa hårfärg till Sandra. Jag tänkte tvinga med henne på tygaffär och panduro, bara för att jag vill och kan. Jag ska nog försöka käka lunch också på Hermans. Min mage skriker "fuuud".
Jag hoppas det börjar regna när vi sitter och fikar, under tak då. Då kan man lyssna på regnet, känna doften av blött regn, kika på alla andra som panikar ute på gatan och njuta av sitt egna te. Det är sommar. Sen kan man fundera på skor, och deras själar. Som gitarrer och instrument litegrann.

Inköp.

 

Var med mor idag i Farsta Centrum, av alla ställen här i världen. Vi var där av den anledningen att jag ska dit imorgon och jobba på Guldfynd. Eftersom jag aldrig varit där tidigare kände jag att det kunde vara bra att veta hur det ser ut där, annars hade det nog blivit en del onödigt spring från min sida.
Lite komiskt så var vistelsen där också något som mamma och jag skulle ha gjort för snart 10år sedan då centrumet var stort och nytt, men det blev inte av förrän idag. Bättre sent än aldrig!
Ovan är de två skivorna jag köpte på Åhlens för 100kr tillsammans. The Mary Onettes var en lyckad chansning och The Strokes skivan är mitt andra ex. Min förra skiva brann upp.  Fyndade även en skjortklänning och massa fina smycken på rean. Materiell lycka.
Och tillsist till alla er som vill ha koll.
1. Emelie är nu under sommaren vegetarian, men äter fisk och skaldjur. Detta är en fixidée utan dess like. Inte för djurens skull, utan för grönsakerna emelie måste lära sig att uppskatta mer.
2. Emelie syns ibland utan sin piercing eftersom den ej får bäras under arbetstid på Guldfynd. Den är rätt skön att slippa dessutom.

Hultsfredsfestivalen 2008

Igår kom jag hem efter en veckas festivalande. Är lite för trött för att återberätta allt och jag tror inte det blir särskillt intressant för er att läsa om allt heller. Men kan berätta att jag överlag har haft det bra och kul. Jag och Sandra bodde på funktionärscampingen och jobbade på husvagscampingen. Vi åkte dit i söndags och stannade en vecka. Första dagarna levde vi på spritköksmat och onyttigheter som chips, juice, godis och choklad/chiliglass. Sandras mage diggade inte något så det blev sjukhuset för henne på fredagen och jag fick umgås med björn och co på kvällen och sova ensam. Men överlevde. Jag föråt mig på pommes frites.
Det var en del bra musik! Pete Doherty och hans Babyshambles steg på scenen mirakulöst i tid och opåverkade. Såg Johnossi och The hives för tredje gången. The Deer Tracks är något jag ska börja lyssna på efter deras spelning på Stora Dans. Blood Red Shoes gjorde festivalens bästa konsert och jag fick deras setlist. Vem blev överlycklig? 
Nu laddar jag upp inför Arvikafestivalen där det blir ett camp med uppemot 20 personer. Där om någonstans ska det bli röjj!


  
Arrival med armband och t-shirt. Tågresa. Backstage.
  
Hives. Babyshambles . Blood Red Shoes.

Frisyr

Är en ny frisyr materiell lycka eller inte? Vi kör på det! Hår kan man ju ta på, och produkterna som är i. Inte som att åka på grönan? Eller konsert? Men som sagt, idag har jag klippt mig hos Ellen. Min kompis kompis från början, jättesjysst och grym på att klippa! Ni ser ju hur bra det blev? (:
 
 
   . FÖRE . EFTER .

Skolavslutning och studentmottagning

För att sammanfatta kort, igår slutade jag tvåan och har nu bara ett år kvar på min skitskola! Längtar så tills då allt är över! Alla flak överallt gör mig så avundsjuk, vill att tiden ska fort! Nu blev det många meningar med utropstecken, menmen.
Idag har det varit mycket fram och tillbaka överallt! Klippa mig, shoppa med linn och tillslut begav  jag mig till Islandstorget och Stockes studentmottagning. Grattis han :D Han är stor pojk nu! Typ alla som ska till Arvika i sommar var där, längtar så (: 
Bilderna i översta klumpen är från min skolavslutning igår och klumpen under är mottagningen!

  
  
 

  

Loppisfynd.

Ah loppis. Väldigt uppskattat nöje av lilla mig. Här nedanför är alla mina fynd jag hittade igår på den årliga loppisen vid Husby gård. Nu är jag en glad förortsböna. Materiell lycka ftw. Kameran, väskan, skorna och sjalen är jag mest nöjd med. Allt som allt la jag ut 195kr.
Bild 1. Skor 5kr
Bild 2. Skärp, "inkabälte" kallade mamma det, inför 70-talsfest 10kr
Bild 3. Väska, också lite 70-talstema 20kr
Bild 4. Handmålad brosch 15kr
Bild 5. Skjorta, inte alls snygg, men billig 5kr
Bild 6. Snygg skjorta 10kr
Bild 7. Sjal med broderade blommor och blad, lite för fransig 30kr
Bild 8. Praktica MTL 5 B, helt fungerande analog systemkamera med objektiv och bra väska 100kr

     
 
image44

You're the one who's throwing dead birds in the air.

Nu har jag bara skolavslutningen kvar på onsdag, sen är jag fri från skolan för denna andra årskurs. Mitt sista sommarlov nu. Det ska bli skönt, verkligen efterlängtat. Förhoppnings får jag sommarjobbet jag har sökt, det ska bli kul, nya erfarenheter är alltid bra att ha! Hela mitt sommarlov ska bli kul! Nu på söndag bär det av till Hultsfred och i juli till Arvika. Ska försöka träffa massa folk man inte hinner träffa annars när man har massa plugg. Jag ska träna mer kickboxning, gitarr och trummor. Ska försöka börja göra smycken igen, fast inte som förut. Ser så fram emot alla lata dagar och värme. Feel free to vilja träffa mig!
Nu när jag inte har något plugg betyder det inte att jag inte har fullt upp ändå! Innan hultan ska jag hinna klippa mig, träffa Victor, gå på fest med 70-talstema, gå på Billie The Vision and the Dancers på debaser, en studentmottagningen, gå på skolavslutningen, samt packa! *pust* Men jag klagar inte (:


 

Säg nåt snällt så får du en puss

RSS 2.0