Mösspåtagning.


 
Bild på nästan hela klassen idag efter mösspåtagningen. Jag blir seriöst lite lycklig när jag ser bilden. Åhåhåh. Minns när jag var liten och tittade på pappas studentmössa och inte fattade någonting. Minns hur jag tyckte att de som tagit studenten var så stora, tyckte de nästan kunde vara mina päron egentligen när jag var 10år. Minns de två föregående åren, hur jag också velat stå på skolgården med min egna mössa och jubla för snart skulle ju allt vara slut. Och idag var jag där. Lycka (:
 

Indien och mösspåtagning.

Sitter och kämpar med min sista engelska C uppgift, en rapport om religionen i Indien. Vi fick välja i princip vad som helst som hade med ett engelsktalande land att göra, så det blev det här. Är tydligen inte ensam om valet, får försöka begränsa mig på något sätt. Försöker göra två flugor på smällen (medvetet) genom att kombinera religion och engelska då jag har religionsprov på hinduism och buddhism torsdag nästa vecka. Jippi. Egentligen vill jag sitta utomhus i solen och skriva, men det funkar inte riktigt då datorn kommer ladda ur och man ser noll av det man pysslar med på skärmen.
Mitt i all denna misär (överdrift) har jag faktiskt något att se fram emot - mösspåtagning imorgon! Minns de två föregående åren då jag sett skolans tredjeklassare stå på skolgården och slänga upp mössorna i luften. Båda gångerna har jag blivit lika ledsen över att jag inte kunde vara där och sluta tillsammans med dem, slippa min mongoskola där alla beter sig som vilda djur på zoo. Men imorn, finally!

(Att tillägga, medan jag pluggar har jag Darjeeling Limited soundtracket i bakgrunden)
 

I feel like I'm part of a book I read.

Senaste tiden har jag tagit mig tid att läsa en del, ni anar inte hur mycket jag saknat det! Att försvinna in i en bra bok, leva sig bort i en annan värld, en liten unik fantasivärld. Senaste boken jag läste var Village of Stone av Xiaolu Guo, en bok jag bara roffade åt mig på kulturhusets bibliotek. Dorris Lessing skrev några goda ord om boken på baksidan, så jag chansade, och de orden kunde man verkligen lite på! En stillsam, mystisk och samtidigt fängslande bok om ett liv i en liten fiskeby, nästintill avskärmad från omvärlden. Precis som efter första Murakami-boken jag läste (Norweigan Wood) så är jag fast, definitivt inte sista boken jag läser av henne.


 


Jag har slutat vara snäll.

Jag är numera otroligt duktig på att slänga ur mig saker, inga snälla saker. Min snällhet har tagit slut eller ges bara till vissa personer, varför vet jag inte. Mina dumma ord är ett försvar, ett försvar då folk tystnar. För jag kan inte veta vad folk tänker när de tystnar. Ingen kan. Felaktiga tankar, jag känner det. Det ilar i hela kroppen och mina ord slängs ut. Men precis som alla andra, slå tillbaka på mig på käften så tiger jag.  


Quarter past wonderful.


Söndag.

Ute är det vackert väder solen skiner och jag vill inget hellre än dra in till kungsträdgården, fota och köpa glass, helst inte ensam. Men detta kan jag inte göra, för på torsdag har jag projektarbetesredovisning och det måste förberedas. Jippi. Ska bli så skönt på torsdag när det är överstökat! Det enda jag har att se fram emot idag är den vegetariska yakitorin jag ska laga ikväll till middag. Hittade recept igår på ICA, kan finnas på quorn.se också. Och ett tips till alla fattiga vegetarianer, klicka här för rabattkuponger att missbruka. Man kan skriva ut hur många som helst och de gäller året ut! Jippi!

 
 

Magisk mat.


Till försäljning.

Denna rätt ensamma eftermiddag/kväll har spenderats med Neil Young och Florence Valentin i högtalarna på tradera. Det här blir nog sista omgången med kläder och diverse jag säljer där nu på ett tag. Har inte så mycket mer jag inte använder eller vill bli av med. Känns väldigt skönt! Snart börjar mitt snåljåp-liv, ska börja söka jobb inför hösten och leva på max 100kr/vecka. Allt för att kunna resa iväg, långt och länge. Ursäkta att min blogg nu en period varit rätt död, men vill inte tvinga fram inlägg bara för att skriva. Svacka helt enkelt.
Här är auktionerna: Klickaklickaklicka!
 
   
  

Cherry Blossom.

I Kungsträdgården har nu ett fåtal körsbärsträd börjat blomma. Trodde nästan att det var försent då alla körsbärsträd enligt sot redan slagit ut i Malmö och i Japan är väl nästan allt firande över. Här är lite bildbevis i alla fall. Vädret var inte det bästa, men tänkte bege mig dit igen på söndag eller måndag då det förhoppningsvis slagit ut fler blommor och vädret är mindre grått.
  


Prisma.


(foto: sot)
 

Prickar, fina muggar och lyxmüsli. Två sot.

I helgen var en sot på besök här i Stockholm. Han parkerade sina skor i min hall i två nätter. En fin helg med bra väder och massa små äventyr. Lördag: Bagel Street, promenad i solen, GLASS, American Apparel, snooz-a-lose i den svala luften som strömade in genom mitt fönster, stjärnor och nästan hemgjord pizza. Söndag: Mysig frukost hemma, testa alla de dyraste kamerorna på Media Markt, äta pasta i skärholmen centrum och bli fångade av kameralinser vid inspelning av comviqreklam, shoppa fyra plagg för 20kr/st på Monki, västra skogen, prickiga skor på Stadium, smoothie, guitar hero med tillhörande hatt och hallonsorbet. Måndag: Buss till Blackeberg omringade dagisbarn, illusioner genom plastlins från moderna muséet, vegetarisk buffé på Hermitage, Fika, Muji och sen hejdå sotsotsot <3.
Vi var dåliga på att fota. Mycket dåliga. Trötthet blandat med lathet men vi båda minns. Fragment av minnen/upplevelser som blir till tankekollage. Snart är det Whitest Boy Alive. Då får jag dansa in sommarn med sot i Köpenhamn.
 

   
(Filterredigering bild 1, 2, 3: sot. Foto bild 1, 2: sot. Foto bild 3: emelie-sot.)
  

RSS 2.0