Åh nej.

Åhnej, åhnej, åhnej! Jag klarar inte av människor som faller för varenda trend och är så äckligt stolta över deras übertrendiga fynd som inte ens är snyggt eller passar dem! Jeansjackor exempelvis. Big no no för tjejer om man inte vill ha en helt formlös överkropp eller nedtryckta pattar (visst om man är modell och inte har några bröst, då får man dispans, men det fortfarande ett väldigt osnyggt plagg). Och så ska man tydligen matcha sin jeansjacka med...ett par jeans!?!? Suck. Ge mig jeansstrumpor och jeanspannband så "hell yeah" med städtantsknuten på huvudet. Eller varför inte ett par ljusrosa harembyxor, byxorna anpassade till dig med blöja, perfekt va? Har folk slutat tänka själva?

Projektarbete: avklarat.



Äntligen klar med mitt projektarbete, om man bortser från redosvisningen jag ska ha, men det är lätt förberett. En liten lättnad. Förhoppningsvis så får jag ett VG. Mitt projektarbete är rätt flummigt och det är flera gånger jag har ångrat mitt val. Usch. Snart tar allt slut. Det är lite konstigt.
 

Bob Dylan två dagar senare.

 
Egentligen ville jag skriva det här inlägget i måndags kväll eller igår eftermiddag, men så blev det inte. Istället blev det natten till torsdag. Största anledningen är väl att jag har projektarbetesinlämning på söndag kl.23.59 och jag har en del att finslipa. Det är massor jag vill blogga om, men det får ligga på hyllan ett tag.
I måndags såg jag som sagt mannen, myten, legenden Bob Dylan på globen. Min pappas största idol. Det var pappa, mamma, syster och jag som begav oss dit. Familjekväll. Ingen i familjen har undgått att påverkas av pappas dyrkan av Dylan. Mycket trevligt och väldigt bra. Dylan presenterade sitt band och diggade! BIG DEAL! För er som inte vet är det värsta grejjen om Dylan gör något annat än bara sjunger igenom sina låtar på konserter, högst ovanligt att han yttrar ens ett litet "hej!" eller "tack". Bra konsert, vi satt på parkett 20e raden. (Ovan, min klädsel kvällen i ära. Obs. Sjal inköpt för 20kr på loppis i Husby för två år sedan. Still in Löv.)
 

 

Festivalpepp.

Omgomgomg. Ge mig festival nu. Röyksopp. Klaxons. Sounds. Detektivbyrån. Fleet Foxes. Mars Volta. Franz Ferdinand. Kings of Leon. Killers. Regina Spektor. Peter Bjorn and John. Simon Norrsveden. Gossip. Crystal Castles. MSTRKRFT. Hjälp mig jag kommer dödödöd. Arvika - Hultan - Emmaboda. Åhåhåh. ^O^
Ge mig biljett till Way Out West snälla?
 


Arvika 2008. Värmlands Folkblad. Hell yä.
 

Some kind of reunion.

Åkte hem till Lea igår innan vi skulle bege oss ut, vi åt quessadillas och mina hallon/vit chokladmuffins, umgicks med Heffner, garvade och vred oss av förfäran till Blondinbellas och Kissies bloggar. De är så intelligenta. Menmen. Inte för att vi är så mycket bättre, men vi har inte tre pinnar upp i rumpan (:
Resten av kvällen spenderades på Treat, billigt och bra musik första halvtimman i alla fall. Inte så mycket att klaga på alltså. Sällskapet väldigt trevligt och jag själv var helt borta efter ett glas vin och en 33cl cider. Inte bra, men ekonomiskt! Lite surt bara att vänta på tuben hem i 28minuter bara. A wild sheep chase räddade mig (Haruki Murakami). (De har hittat The Sheep Proffesor nu, han har haft ett får inom sig, de börjar närma sig fåret med stjärnan på baken. Spännande!) Eller, för att sammanfatta kvällen, jag hade askul! :D
 


"Om du är Kissie så är jag Blondinbella"
   
Hampus, Lea, Drugge, Oja
   
Tobias, Sandra. Jag, Lea. Tobias, Sandra, Sandra, Hampus. Jag, Lea.

Sandra, Hampus, Jocke, Lea.
 

21 mars - pappas födelsedag / muffinfestival.

Som sagt, idag firade vi att pappa fyller 46år, eller 46år tror jag i alla fall ! Inte så noga med siffror tycker han, det tycker nog inte jag heller, bara man håller koll på när man blir 50år! Av mig fick han en liten "orgel" (bild kommer) och gitarr-isformar! Han blev glad. Hela förmiddagen spenderades med att baka muffins, något jag fick för mig igår. Det blev otroligt lyckat! Marianne cupcakes med glasyr och hallon/vitchokladmuffins. 
 


 


Snart ska jag iväg till Lea och äta quesadillas sen ska vi ut och träffa massa gammalt och nytt folk på treat. Ska bli askul!

Lost in translation.

Igår såg jag Sofia Coppolas film Lost in Translation för 3½e gången. Kommer ihåg hur jag totalratade den första gången jag såg den, nu storbölar jag i slutet av filmen. Vet inte var jag ska börja eller sluta. Små saker jag lägger märke till, små saker som går rakt in i mig. Små saker som känns som om de bara var till för mig. De är så små och fina att jag inte tänker berätta om dem här, det skulle bli för komplicerat. Ett fint porträtt av hur det är att vara utlänning i Tokyo och Japan, förvirrande vackert och unikt.

Air - Alone in Kyoto



 


 

Let it fall.

Lykke Li - Let it fall (Spotify)



So I weep, so I weep, so I weep, so I weep
In my weakest moments I weep
'Cause I like the way, tears fit my cheek
In my darkest moments I cry
Oh how I love the way, tears suits my face
I like it salt
I like it wet
Like my makeup in a mess
So I cry hard
Let it fall
And I won't stop until my tears are all shed
So I weep, so I weep, so I weep, so I weep
In my joyous moments I moan
'Cause it feels so good when I let my water flow
Drip drop, and I cannot stop
Can't stop, no I said no
Drip drop, and I cannot stop
Can't stop
I cry for you, cry for you
I cry because I cannot help it
So it runs, yes it falls
And ain't no stopping at all
I like it salt
I like it wet
Like my makeup in a mess
So I cry hard
Let it fall
And I won't stop until my tears are all shed
So I weep, so I weep, so I weep, so I weep
Let it fall


 


Sergelstorg. Pink edition.

Ett inlägg tillägnat min sergelstorg t-shirt direkt från Carlings reaställ med matchande strumpor, go colors! Om man bortser från strumporna är nog denna t-shirt mitt mest rosa plagg. Framsteg kanske?
Min dag har varit bra, två lektioner då jag skippade engelskan. Åkte och tränade direkt efter skolan och fram tills nu har jag bara pluggat lite. Skönt att ha allting avklarat så tidigt på dagen. Dessutom var det vår ute, så underbart!
Nedan bland annat min nya matchande buddy från Ikeas växtavdelning  (sticks) och de två andra småkompisarna, mina fina plåtburkar på mitt skrivbord och jag såklart. Tjoho. 
 
 
 

 

Min svenssonhelg.

Jag ibland slänga ur mig "jag vill aldrig leva ett 'svenssonliv'". Men jag måste erkänna att ett svenssonliv i måttlig mängd faktiskt är helt okej. Faktiskt rätt trevligt. Gårdagen spenderades på IKEA med mor min, inklusive obligatorisk lunch och fika. Blev en liten utökning av min plåtburkssamling, lite tyger, tre små växtkompisar (de enda i hela lägenheten) och massa annat smått till min garderob och byrå-typav (bänk med lådor?). Funderade lite över livet skulle se ut utan möbler. Hm. Eller utan IKEA. Hjälp. 
Igår kväll såg jag på melodifestivalen. Behöver jag säga mer? Kanske ursäkta.
Kom precis hem från en heldag på Stinsen med mor och syster. Mitt förslag att åka dit. Det är gigantiskt där nu och väldigt lugnt. Det är mestadels barnfamiljer där då barnnfamiljer oftast äger en bil och kommunaltrafiken är crapp. Det är lite synd. Förstår inte riktigt hur butikerna går runt. Menmen. Skönt ibland med döda centrum, reaställen är oftast helt orörda, vilket emelie diggar. Mwhihi. På Carlings fyndade jag ett oerhört snyggt linne samt en t-shirt klänning, lite sergelstorgsmönstrat fast rosa!
Som sagt, det var sammanfattning av min helg. Kolla även mitt TRADERA, snart nya auktioner som avslöjar mitt förflutna! Woho!

Happy Socks.

Idag hade jag bara en lektion i skolan, från början hade jag inte tänkt att lata mig dit, men gjorde det ändå. Skulle träna vid stadshagen så kunde lika gärna sitta av en timma fysik. Somnade inte, det är en bedrift! Inte att ämnet är ointressant, utan mer att jag aldrig brukar vara utvilad i skolan. Idag var jag det, men lektionen började visserligen inte förrän 11.40. Lite skrattretande.
Som sagt tränade. Sen hem. Sen ikväll var det Konserthuset och jazzkonsert som gällde. Måttligt imponerad, men fick klä upp mig lite. Det är alltid trevligt. Klär upp mig alldeles för sällan. Eller okej, mina kläder utstrålar verkligen inte att jag klätt upp mig, men det är lite genomtänkt i alla fall. Och byxor!
Happy Socks från min sot~, byxor Monki 50kr, t-shirt Gina Tricot 49kr, Cardigan Comme Des Garcons H&M 599kr och halsband från Lazy Oaf £8 (london.) Usch. Så äckligt att skriva allt man har på sig egentligen. Men vänjer väl mig snart!

 








Ursäkta BH-exposure..


För att kunna skriva bra böcker måste man ha ett tråkigt liv.

Idag kom jag och min kompis Linn fram till att Haruki Murakami måste ha ett väldigt tråkigt liv. Eller, inte tråkigt liv, men lugnt. Det är iaf uppfattningen man får efter att ha läst hans "självbiografi-typav"; What I talk about when I talk about running. På något vis är han menad att skriva underbara böcker. Detta till frågan - Jag då? Vafan är jag menad att göra? Just nu känns allt så pointless värdelöst hemsk. Finner inget som inspirerar mig tillräckligt! Fan.
Jag tror alla har talang för någonting, men det är få som finner vad sin talang är. Jag har inte hittat min.

Twilight. Bok, film och låt.

Ingen kan väl missat "hajpen" kring Twilight? Jag hade hört så mycket bra om både filmen och boken så jag var tvungen att göra någonting åt det. Under bokrean köpte jag Twilight och började läsa. Filmen ville jag inte se förrän jag läst ut boken. Den visade sig vara helt annorlunda än det jag förväntat, och en ungdomsbok!? Huh? Boken kändes som en upprepning på alla de böcker man läste som 12-14åring, en massa kärleksdrabbel och "tänk om han...".  Jag trodde den skulle vara mer vuxen med tanke på omslag och att folk i min ålder diggade böckerna! Jag klagar en massor nu, men visst hade boken sina kvalitéer här och där, lite fina miljöbeskrivningar och spänning emellanåt., men jag hade nog uppskattat den mer som max 15åring. Värd att läsa, men får nog ingen andra chans av mig förrän jag lider av extrem bokbrist/fantasilöshet.



Direkt efter att jag läst ut boken igår kväll började se på filmen och såg klart den idag. Välgjord. Men jag kan inte på något sätt förstå hur man vill läsa boken efter filmen? Visst om man var 7år yngre.



Och en till sist låt av en artist jag lyssnat på väldigt länge som råkar ha titeln Twilight
http://open.spotify.com/track/6Ynb2xC4sV9ddiMb1Bv7ae

Gråa fåglar.

Jag gör det igen, ett till inlägg kring mina kläder, zomg! Ni får ursäkta. Jag lovar, det kommer att gå över snart! 
Cardigan från Muji (london), klänning Åhlens, strumpbyxor Ica Maxi. Icas strumpbyxor och de märkena de har där håller faktiskt bäst!

 




  

Japp, det har blir resultatet av för mycket slötid och materiell och egentligen rätt hemsk lycka. Jag har blivit sämre och sämre på att höra av mig till folk. Men det vänder väl snart. Skoltröttheten kväver mer eller mindre allt. Närmaste två veckorna har jag visserligen endast fem hela skoldagar så jag får stå ut. Funderar på om man ska dra någon stans? Vem vill med?

Outfit. Prickar, guldkedjor och vita rosor.

Jag har nu fallit för trycket från den stora massan idag postar jag mitt första inlägg som endast kretsar kring mina kläder. Nästan så jag blir rädd för mig själv. Förklaringen till mitt beteende är nog att jag vill flasha med mina reafynd samt att jag tycker om mina kläder väldigt väldigt mycket. Känner inte att de får tillräcklig uppmärksamhet annars så förevigar allt med en kamera och lägger upp här. Tyvärr har jag nog för mycket kläder och jag använder vissa plagg mer än andra. Från och med idag ska jag försöka variera mer. Och idag hade jag faktiskt jeans, ytterst ovanligt för att vara Emelie! Detta kanske bara blir en engångsgrejj, men man vet aldrig (:
De som jag har på mig som är värt att nämna är min t-shirt från Carlings för 99kr istället för 199kr. Min cardigan från Primark (London) för £5 istället för £8. Jeans Levis, från JC, sommarrea 250kr istället för 1000kr. Woho! Halsband från H&M.
Jag är inte modell eller smal någonstans, men ni får stå ut! Som ni kanske ser har jag färgat håret också ^^.
 
 


 



 

Flickr. Favoriter.

Kopierar niotillfem med att göra ett inlägg tillägnat mina flickr favoriter. Dock kommer jag inte orka länka på samma sätt som hon gör. Ni får klicka er in på mina favoriter och därifrån klicka på bilderna. Klicka på bilden för att ta er dit (:


Ljus.

Ljuset imorse när jag gick i hem från tunnelbanan med huvudet som i en dimma koncentrerades mina tankar kring hur ljuset påminde om sommarmornar. Ljuslila, himmelen ljusblåa färg, tunna moln och solens otydliga ljusgula strålar. Senaste månaden har jag tänkt mycket på ljus. Märkt hur dagarna blir längre, hur vårljuset ibland hittar fram och hur sommarregnsljus nu är utanför mitt fönster. Dock så avslöjar träden och buskarnas kala grenar att det varken är sommar eller vår än. Men snart. Jag väntar på svar.

En lång dags färd mot natt.

Vaknade för en timma sedan, men förklaringen är att jag inte gick och la mig förrän halv tre första gången igår. Därefter somnade vid sju efter att ha åkt hem. Tog två timmar från att jag vaknade med resan. Dessa två drömresor har gett mig 6,5h sömn. Lite mer än på vardagarna. Jag ska inte klaga!
Igår plockade jag fram mina konståkningsskridskor och fick skjuts av pappa till Zinkensdamm IP. Alla ishallar här i närheten har stängt för säsongen för allmänheten. Ibland saknar konståkningen jättemycket. Konståkning kan jämföras med att cykla eller åka skidor, när man väl har lärt sig det en gång sitter det i ryggraden. Men jag var så galet rädd igår när jag åkte, trodde jag skulle dö!  Dels för att jag inte åkt med just de skridskorna på 4-5år, jämfört med de som brann upp som jag åkte med för ett år sedan, de nyaste. Och dels för att det gick så snabbt! Efter ett tag vande jag mig, men säkerheten jag hade när jag var aktiv är borta. Men ska försöka öva tillbaka den nästa vinter, eventuellt även försöka bli konståkningsdomare! Festivalböna goes konståkningsdomare. Haha. 
Kvällen spenderades hemma hos Sandra, i sällskap med andra Sandra! Sandrasandrasandra..ahh! Vi åt bakad potatis och drack drinkar med vitt vin, sprite och skittles i. Vi spelade guitar hero, tittade på yrrol och somnade till lejonkungen. Vi kastade pappersflygplan med små meddelanden från sandras balkong mot tvärbanan vid essingen, pratade och längtade till festivalerna i sommar. Lyckad kväll :)
 
 



Nu ska jag skriva klart två uppsatser i Svenska B. Sen är jag fri från den kursen. Mitt schema börjar se bättre och bättre ut. Me like. Snart lediga fredagar, woho!

Parken.

Jag dog inte idag i skolan, dagen flöt på relativt snabbt ändå. Får väl usräkta det tråkiga klagoinlägget, men man kan inte alltid vara glad och rosettig, om rosettig nu ens är något ord. Kanske blir rosettig igen snart.
Här är i alla fall en bild från PSL - bloggen där jag och Sandra är med. Vi är så fräsiga och coola. Mitt huvud till vänster, Sandras till höger. Bilden är från Kafé 44 och vi var där för att lyssna på Parken. Han på bilden hade nåt konstigt bandnamn, lät som en helt okej Bright Eyes rip off :)



  

Ångest.

Detta lov har jag verkligen släppt allt som haft med skolan att göra och fan vad jag längtar till skolan är slut. Fan. Aldrig upplevt sån här ångest dagen innan skolan. Men det är lika bra att pallra sig dit. Lättförtjänt närvaro. Behöver nog lite verklighet också, mot slutet av den här veckan har jag stängt in mig själv litegrann. Intensivumgåtts med familjen, ganska trevligt faktiskt. Funderar över vad jag är för en människa egentligen. Alla verkar ha så klara bilder av vilka de själva är. Vem försöker jag att vara? Vem är jag och vem räddar mig när allt är slut? Fan.


 
 

RSS 2.0