Glósóli.
Släck alla lampor, se helskärm, lyssna..

Wermland.Jag kom på att jag helt och hållet glömt bort att ladda upp de vackra bilderna jag lyckades snappa i Värmland ett par veckor sedan. Den här ligge upp på min flickr och det kommer komma flera redigerade med jämna mellanrum! Klicka HÄR för att kika :) 
För se värmlandbilderna relativt orörda finns de på min bilddagbok 12-14/9
Glöm inte att kommentera :) 

Ancient Story in the Room.

Fem timmar plugg på Kulturhuset läsesalongen och tre nya älsklingar i cd-format. Ah. Att sitta still framför datorn med matteanteckningarna brevid gör en automatisk rastlös. Därför skuttar jag snabbt upp och kollar utbudet under "nya skivor" och grabbar tag i "Lush Rush" av midori hirano. Motiveringen till detta var att omslaget var vackert, kände för electronica och den såg olyssnad ut. Sätter mig. Skuttar sedan upp igen och kollar electronica kategorin och hittar ".comments of the inner chorus." av tunng. Motivering, snyggt omslag, man måste chansa, eller hur? Tog samtidigt "Since I left you" med The Avalanches. Känner igen artisten, men vet inte varför. Har nu lyssnat igenom de två förstnämnda, samt nästan hela sistnämnda. Idag hade jag galen tur!

   

And then a comet appears..


With the animals painted in the dark on the walls of the cage.Om jag någonsin tatuerar mig blir det fågeln.

Konstgjort universum.

Helt tyst. Sorlet av människoröster och rulltrappor helt försvinner inne i utställningssalen Foajé 3 på kulturhuset. Själv går jag rätt in i den mörka salen och jag märker att jag är helt ensam. Tystnad och ensamhet mycket uppskattat ibland, speciellt när man är sönderstressad 08. Hela salen är fylld med ord, de vibrerar, krockar och susar runt på väggar, tak, golv. Texten är vit och allt annat helt svart. Det är helt omöjligt att hålla ögonen vid ett ord, eller ägna en mening en enda tanke. Var jag än tittar bländas jag av projektorerna som skapar dessa ord och hur jag än gör går inte glittret att undvika i mina ögonvrår. Undrar om det var någon tanke bakom det. Jag vandrar runt där i säkert tio minuter och tar in. Så underbar känsla. Orden, glittret, ensamheten och känslan. Det var som en stjärnhimmel av ord inte bara ovanför en, utan överallt man tittade. Som ett konstgjort universum.

Charles Sandison: The Human Condition.

Creating a radio played just for two.

Two-headed boy
All floating in glass
The sun it has passed
Now it's blacker than black
I can hear as you tap on your jar
I am listening to hear where you are
I am listening to hear where you are

Two-headed boy
Put on Sunday shoes
And dance round the room to accordion keys
With the needle that sings in your heart
Catching signals that sound in the dark
Catching signals that sound in the dark
We will take off our clothes
And they'll be placing fingers through the notches in your spine
And when all is breaking everything that you could keep inside
Now your eyes ain't moving now
They just lay there in their clouds

Two-headed boy
With pulleys and weights
Creating a radio played just for two
In the parlor with a moon across her face
And through the music he sweetly displays
Silver speakers that sparkle all day
Made for his lover who's floating and choking with her hands across her face
And in the dark we will take off our clothes
And they'll be placing fingers through the notches in your spine
And when all is breaking everything that you could keep inside
Now your eyes ain't moving now
They just lay there in their clouds

Two-headed boy
There is no reason to grieve
The world that you need is wrapped in gold silver sleeves
Left beneath Christmas trees in the snow
And I will take you and leave you alone
Watching spirals of white softly flow
Over your eyelids and all you did
Will wait until the point when you let go

I wish I was someone better.


IKEA "Inred som du vill leva". Emelie "Ingen vill leva som du".

Ännu en dag har helt osynligt seglat förbi. Vad har jag gjort? Det enda jag minns är då jag lite halvhjärtat tittat på tapeter i stan, sen är det nästintill blankt. Och så har jag jobbat. Jag måste rycka upp mig. Suck. Okej, det här blev ett pointless inlägg, men jag var tvungen att skriva upp rubiken nånstans innan jag glömde bort den.

Með suð í eyrum við spilum endalaust.

Foton. Minnen. Tårar. Ord. Skratt. Text. Kryss. Musik. Minnen. Sigur Rós. Tårar. 11. Ensamhet. Värmland. Island. Trummor. Gitarr. Affish. Tårar. Hemma?. Nej. Tårar. Sömn.


Norrlandspatriot.

Rubriken har nästintill inget med kommande inlägg att göra. Norrlandspatriot är ett ord jag hörde då jag satt som grindvakt på Popagandafestivalen. Ordet liksom fastnade och jag var tvungen att anteckna ner det i min mobil. Lite bilder från festivalen finner ni här under 29-20/8. Medan ni ändå kanske kikar in, kolla The Hives-bilderna från grönan och kommentera den ni gillar mest! Jag måste ha konstruktiv kritik och veta ifall de bilder jag gillar överrensstämmer med vad andra gillar. Experiment AB.
Idag har jag varit ganska glad, det av flera anledningar. Vi ska flytta! Vi uppgraderar från fyra pers plus två katter i 2:a till en 4½:a med uteplats. Jag är typ överlycklig, nu slipper jag sova i köket! Igår fick jag hem Detektivbryåns Wermland i brevinkasstet. Sen så har det varit två kvällar jag jobbat och allt har gått jättebra, jag har fått höra massa positivt om mig och fått 5kr löneförhöjning! Jippi.
Förresten, det gick inte att laga förrut, men jag mår bra nu. Me on my own är faktiskt helt okej.


RSS 2.0