Inflyttningsfest i Mizziz.

Igår kväll bar det av hem till coolaste kusinerna ever Isa och Rosanna, de hade inflyttningsfest i Mizziz (Midsommarkransen) med barnkalastema! Jag bestämde mig för att vara clown, eller försökte i alla fall. Blev tvåfärgade strumpbyxor, röda ankelstrumpor, sergels torg t-shirt och prickig comme des garcons kofta. För visst är clowner inte särskillt bra på att matcha? Nää.. Hela lägenheten var fylld med ballonger, girlanger och på tvn spelades Bamse på VHS. Bamse äger. På kalaset hade det även dukats fram en Popcorn-Hink, så ultimat! Som på nyår var barnkalaset så party, yay! Hade askul igår med massa skojj människor och Isa och Rosannas lägenhet äger, så himla mysig, tack för en bäst kväll! :D

  
Svartvitt mingel!

Rosie :D

Sandra och Isa! (:

Sandra igen, mer party!
 
 
Mer mingel med sandra x 2 och mig själv (:

Popcorn-hinken får avsluta detta blogginlägg!
 


Skönhetsdagar.

Idag använde jag min smartbox jag fick av mor och far i studentpresent. "Något för alla" hette den och jag valde att göra en 45minuters ansiksbehandling på söder. Boxen köpte mina päron för 495:- listade jag ut och jag valde behandlingen för den var värd lika mycket, man måste få ut så mycket som möjligt av pengarna. Och vem tackar nej till att bli ompysslad? Betalade dessutom upp mig 255:- och gjorde en portömning också. (Alla i kör "Åh såå intressant!")
Fick en mindre chock när jag fick se mig själv i spegeln då jag låg där osminkad med värsta lampan i fejjan. Hade precis innan ramlat runt i snön i minusgraderna utanför. Ingen vacker syn. En prickig tomat. Suck.
Och portömningen gjorde ontont. Ajj. Tydligen var mina porer så otroligt uttorkade så hon fick ta i extra hårt när hon skrapade min nos. Blev tårögd. Men nu är min nos fin. Hela min hy är fin och fräsch nu och hon bjöd dessutom på brynplockning (: Om man bortser portömningen som gav en förnimmelse om hur ont det skulle kunna göra att tatuera sig så var hela behandlingen mycket trevlig.
Detta besök gav mig lärdom om min überkänsliga hy och att jag använder helt fel rengöringsprodukter. Min hy är inte ung och fet. Den är fin och känslig. Såååå känslig. (Minns som 7åring när jag fick bubblor på hela kroppen av parfymerat tvättmedel. Som små berg över hela kroppen, det var inte skojjigt. Eller jo. Haha)
Sahlsténs Skin Care måste göra lite reklam ändå, för att kompensera att jag inte hade råd att köpa en rengöringsprodukt för 600:-. Ville, men plånboken sa nej. Smartbox, inte helt fel!
Fyndade en liknande smartbox på tradera för 65:-, egentligen värd 295:- så ska bjuda mor på spa (:

(Är detta vuxenpoäng or what? Att gå på ansiktsbehandlingar och spa?)

Detta inlägg blir lite långt..ni behöver inte läsa, skriver mest för att själv komma ihåg..
Tog idag min Forum Nacka oskuld, aldrig varit där förut. Var tvungen att hoppa in tre timmar på albrekts guld och det gick bättre än vad jag trodde! Tydligen var jag till massa hjälp inför deras alla hjärtans dag kampanj som ska vara klar på söndag. Det var trevligt att jobba där, skillnaden är egentligen bara sortimentet och inredningen. 
När jag jobbat klart passade jag på att gå på The Body Shop för att köpa någon rengöring till min Åh så känsliga hy. Hittade vad jag ville ha lät dem sälja ett medlemsskap till mig för 100:- (dessa pengar ska jag få tillbaka i form av en check på min födelsedag, dvs nästa lördag). Med medlemsskapet fick jag makeuprådgivning värt 150:- (en halvtimma då de försöker sälja på mig smink), ett lipgloss, en rabattcheck och ett parfymprov. Gratis småsaker uppskattas.

Och måste bara berätta att mitt schampo, Lush Big, är bäst! Känns som peeling i skallen, men håret blir jetefint och luktar massa gott :) och inga djur har dött på kuppen!

Att fördriva 30min. Tada. Undertecknad behövde skriva av sig.

Småsaker.

Jag shoppar mer än någonsnsin. Inte bra. Jag kan inte gå förbi fynd, som en skata som ser något som glittrar. Mina ursäkter är just nu är att jag fått sakerna till ett otroligt bra pris, eller verkligen behöver det jag köper. Dessutom har jag tjänat in snart en lax på gammalt skrutt på tradera. Ser det som en +-0 situation.

Bild 1, skridskoberlock 20kr.
Ursäkt: 925 silver, har kostat 79.50kr. Min konståkningsgen kunde inte stå emot. (örhängena inköptes i gamla stan i julas)

Bild 2, Lush BIG 139kr.
Ursäkt: Mitt schampo är slut och vill inte snylta på syrrans "för färgat hår" eller päronens mjällschampo. Nono. Blev helt såld på en recension av Picked Pics, en av mina favoritbloggar. Läs. Luktar så galet gott och är 50% havssalt, det ni!

Bild 3,  18K Trohoppkärlek berlock med kedja 737kr.
Man måste ju investera i guld när man får 40% i personalrabatt på jobbet, det är på tiden att jag lär mig börja använda guld. Sparade 491kr. Är så nöjd!
  

 

 


Fem dagar ur en iPhone kameras synvinkel.

Min teknikkvot är snart fylld och jag kan få ett fullständigt high tech liv. Ett vidvinkel objektiv till min eos 450d ligger högst upp på min önskelista just nu, därefter blir mitt liv precis lagom tekniskt. Fick en extern hårddisk av sot i julklapp, det gjorde allt mycket mera fullständigt. Som rubriken delvis förklarar så är jag nu en ägare av en iPhone, jag välkomnar mig själv in i nördklubben. Nedan är bilder ur min vardag de fem dagar jag har haft min iPhone hittills. Min iPhone istheshit. Nästan. (Mina tummar är för stora)
 

Efter att ha sett Avatar ville jag också vara blå. Hej strumpbyxor från Primark £1 (=13kr)


Tripp, trapp, trull-tass =^~^= Buppseluttan diggar min säng (Stumpan)

På väg till jobbet, byebye Kista.
 
Sandra. Stocke. (:


Eh weekday.


H&M Home. Magnetshopping.
 


Avatar.

Nu förstår jag vad alla pratar om, i torsdags såg jag tillslut Avatar i 3D inne i stan och den var helt fantastisk. Det som rörde mig mest var Neytiri berättar hur allt är energi som flödar och lånar man energi av Pandora så måste man lämna tillbaka. Så klockrent. Det är så vi måste börja tänka på jorden, för det hon säger stämmer ju. Allt är energi som förnyas, cirkulerar. Vi är energi. Och då forskarkvinnan försökte förklara för the big boss och machogeneralen hur Pandora fungerade, att allt var ett naturligt nätverk som fungerade med elektroniska signaler var också jättefint. Att det var ungefär som kroppens nervsystem fast mer komplicerat. Suck. Om vi människor kunde vara mer harmoniska. När jag dör vill jag hamna på Pandora.   
Många jämför filmen med Ponchahontas, och visst får man göra det, det är samma "grundstory" egentligen, men att säga att filmen är en kopia går jag inte med på! Vad är då Atlantis, Eldorado och Djungelboken egentligen? Kanske dåliga exempel, men ge mig bättre? Jag menar, hur många gånger har man inte sett Romeo och Julia fast i andra format? Gå och se <3






 

Ledighet.

Vinterns mörker och kyla har sakta men säkert gjort mig till en kojmänniska. Snön utanför har legat på marken sedan veckorna innan jul, termometern har inte visat plusgradigt sedan november och solen har man sett tre gånger denna vinter. Typ. Jag gömmer mig så mycket hellre inomhus mina lediga dagar än beger mig ut på små missions på stan. Trivs med att vakna kl.12 i min varma prickiga säng, äta frukost i en timma, kolla på värdelös tv ett tag. Sen slösurfa, läsa bloggar eller nörda tradera. Kanske sy lite också. Klappa kattskruttarna lite. Varför gå ut när jag kan hasa runt hemma i pyjamas osminkad med baileyste eller grönt chai? Exakt! Jag blir kvar inomhus tills våren bestämmer sig för att hälsa på.
Glömmer inte dagen för några veckor sedan då jag gick på östasiatiska muséet och fick vänta på bussen i en kvart i -20grader och konstant blåst, ingen busskur fanns. Tog två dagar att tina upp mig själv. I helgen gick jag inte ut alls. Inte en fot utanför dörren. Idag går jag nog inte ut heller, men imorn måste jag. Eller har bestämt att jag måste. Mitt mission blir hämta ut förhandsvisningsbiljetter till filmen Precious som redan sett på filmfestivalen och ändå inte kan se på förhandsvisningen för att jag jobbar då. Men någon kanske vill ha biljetterna? Först till den fiktiva kvarnen gäller! Alla här hemma är guldmedlemmar hos SF. Blir oftast en del biljetter över. Kanske sätter mig på wayne's i Kista sen och läser. Lagom ansträngande. Undrar om någon vill fika?


  


Partytider.

Snart är mitt liv som tonåring över, för 6e februari fyller jag 20år. Minns när jag fyllde 13, då var man tonåring och vuxen och man skulle göra revolution. Att fylla 20 kändes så avlägset, och revolution blev det ju inte. Jag har nog inte haft några direkta mål innan jag fyller 20, är rätt nöjd med det jag åstadkommit hittills i alla fall. Har rest lite, festivalat, klarat av nv-linjen på gymnasiet, har ett bra jobb nu och massa underbara vänner. Det räcker för mig. Och om tio år fyller man 30. Åh hjälp mig. Kan bestämma nu i alla fall att jag ska se hela världen innan jag bestämmer mig för att bli tråkig. Nog filosoferat.
Ska fira min 20årsdag i förskott med Isa som fyller 22 den 3e februari. Vi kommer befinna oss på Babasonic och alla som vill är välkomna. Klicka här för att komma till facebook event. Om ni inte kan logga in, skriv en liten kommentar (:
 


(Arvika09)


Mobila bilder.

  
Emeliesot. Lurven. Emeliesot.

Molnen gav upp.

 Skyltfönster.

 Sot på designtorget.

Emeliesot på designtorget.
(kamera: Sony Ericsson K810i och sista bilden iPhone. inte att underskatta) 


Middag hos sandra.

Igår kväll (fredags) var det som sagt middag hemma hos sandra, åkte dit direkt efter jobbet så vi började nog inte äta förrän vid kl.22 och jag lyckades vara mätt ända fram till frukost kl.14 imorse. Sandra grillade halloumi till förrätt, och till huvudrätt fick vi potatisgratäng och marinerat kött (jag fick marinerade quorn-filéer, tack!). Nomnom. Och till efterrätt hade andra sandra gjort parfait med bär. Vi hade världens godaste budgetbål dessutom. Själv bidrog jag med naturgodis och nötter som snacks. Vi bytte julklappar också, fick två superbra böcker och världens bästa lotion. Fick en så bra bok att jag redan äger den! Palmer's produkter upptäckte jag på Boot's i London för två år sedan, köpte då ett genomskinligt lipgloss som luktade after eight med mirakeleffekt på narriga läppar. Åh. Andra resan köpte jag en handkräm och nu fick jag lotion också. Min hud jublar av glädje.
(var dålig på att fota igår så ni får se mina julklappar)


tacktack! era julklappar är på gång!
 


Frukost på sängen.

Långa frukostar är nog bland det bästa som finns. Idag vaknade jag och gjorde frukost på sängen till mig själv. Lägenheten var tom, päronen jobbar, syrran tränar och katterna sover. Kokade grönt te, gjorde en äggmacka och en minifruktsallad och placerade mig i min säng med Dn's kulturbilaga i knät. Jag åt frukost i en timma. Bäst. Nu ska jag iväg till jobbet och sen hem till Sandra på essingen och äta middag. Mys.
 


Payback time.

Nu har jag lagt ut lite prylar på tradera. Antagligen ingenting som någon av er som läser detta kommer vara intresserad av. Blå blom muggar och Pilgrimsmycken. Men någons mamma eller mormor behöver piffas upp lite? Kanske?

KLICKA HÄR!

  
 

Onyx.

Råkade bli kär i två ringar förra veckan. Trots att plånboken egentligen säger nej så sa jag ja och sprätte iväg mina pengar, kan dock skylla på att båda är riktiga fynd. Velat ha en ring ett tag som matchar min svart/silvriga klocka och nu lyckas jag hitta två stycken på en vecka. Första ringen hittade jag på jobbet. Den är  på vår silverrea 50%, så 149kr istället för 298kr. Andra ringen var på Hallbergs silverrea på 70%, så istället för 1195kr blev den 359kr. Blev dessutom så fick ytterliggare 10% rabatt, dvs 322.50kr. Jag är så nöjd!
Båda ringarna är ordentliga silverringar med snyggt slipade onyx-stenar, de matchar. Perfekt.

 
 

Hallbergs. Guldfynd.


Microbubblor.

I lördagskväll kom en sot och överraskade mig på jobbet, från ingenstans står han där i butiken och jag ville bara springa och hoppa på han, men kunde inte lämna min kund. Åh. Blev så glad. Min sot är bäst. Alltid.
På kvällen hann vi inte så mycket mer än att byta kolla lite i kista och byta julklappar, jag ville hem och göra mig fräsch efter heldag på jobbet. Fick massa fina saker~
På söndagen var det upp till jobbet som gällde för mig. Vi möttes sen på eftermiddagen och handlade lite på Daglivs, the matbutik to älska och sen kollade vi massa mer i kista centrum och jag råkade bli kär i en ring. På kvällen gjorde vi hemgjord pizza med ananas, banan och curry. Bästa kombon.
Måndag och vi åt vår obligatoriska frukost på stan, igen på vårt gömställe på kungsholmen. Kollade lite i västermalmsgallerian och åkte sen hem till sot i blackeberg. Sen rådhuset på lägenhetsvisning, jag är lite avundsjuk. Eller massa avundsjuk. Därefter promenad till centralstationen där vi åt och fikade innan sot gick på sitt tåg mot malmö. Helgen flög så snabbt förbi. Sot saknas.


Vår mysiga frukost. En youghurtfrukost och en grötfrukost med microbubbel-latte. 


Julklapp, grönt te timglas (:


Banangula urbanears och fin mugg (:


Nu har jag ingen anledning att inte dricka grönt te vid datorn. Ultimat matchning.
Tack sotsot <3
 

Sandra fyller systembolaget.

Igår kväll firade vi sandras 20årsdag med drinkar på Little Persia på söder, det var jag birthday-sandra och sandra. Söndag-torsdag är priserna reducerade i baren och kommer man dit någorlunda tidigt finns det alltid plats. De hade bytt bartender, så några av min och ena sandras favoriter var borta, men nya var bra och cool han också. Drinkarna var vuxna och inte för sötsliskiga. Tummen upp. Mycket trevlig och pålitligt ställe. Undrar vad man själv ska hitta på när man fyller 20år. Hm. Förslag?


Birthday-sandra med mojito

Lagom. Såklart.
 


Onsdag.

Jag hatar SL så mycket att jag nästan ska skriva ett klagomail. Hm. Ikväll var jag i alla fall hemma hos Linn och åt japansk gryta med Sandra och Linns alla vänner. Mycket roligt och trevligt. Jag insåg att jag tänker för lite innan jag pratar, men alla skrattade med mig, och inte åt mig, så det var bra antar jag! Jobbat. Ätit. Det är allt. Hörs!

"Randomness is very difficult to achieve..

Har spenderat min lediga dag med att springa runt i kylan på stan, och det var seriöst så kallt att jag fick brain freeze. Köpt tyg, besökt östasiatiska muséet för att se utställningen Kimono Fusion innan den tar slut (söndag) och innan det börjar kosta pengar, fikat, fönstershoppat och vandrat hem från tunnelbanan i motvind i kylan. Ser hemvägen från tunnelbanan som ett moment i sig för det var så förjävligt att jag nästan ville ringa taxi!
Det är väldigt avslappnande att gå på museeum helt själv, mörka tysta rum med upplysta saker längs väggarna. Bara ens skor som knarrar lite. Tystnad, riktig tystnad, existerar väl knappt längre? Utställningen var cool, längtar till Tokyo, det ska bli av snart <3. Köpte ytterliggare en mekanisk leksak till min s.k. samlig. En mekanisk and! Nu har jag anden, en groda och en nyckelfågeln jag fick av sot förra julen.  
Sen bar jag mig av i kylan till Wayne's på götgatan. Det var efter stor beslutsångest, så ni vet! Eftersom alla borden var fulla får jag dela bord med en 50+ man. Han var vänlig och ursäktade sig när han pratat i mobilen och frågade snällt om han fick ta en av mina 20servetter jag ryckt åt mig och lagt mitt på bordet. That's it, men lite för intimt för min svennebanan själ, antagligen för hans också. Jag läste min i alla fall min tråkbok En klass för sig av Curtis Sittenfield som tydligen är jämförd med Räddaren i nöden av J.D. Salinger. Men usch nej. Chic lit ab och jag ogillar.  
Lyckas i alla fall umgås med mig själv från kl14.30 till kl20.30. Fantastiskt. Och varsågoda, så mycket text för ingenting.

  


..organization always merges back if you don't pay attention"
"Death to organization"







(canon ixus 70 ftw)   


The imaginarium of doctor parnassus.

Var iväg på bio ikväll med sandra och såg bisarra, men underbara och vackra The imaginarium of doctor parnassus. Galet snyggt filmad och helt skruvad handling. Drömmar och fantasi blir film och jag är helt sålt. Tänk om man kunde få drömma så som i filmen, gå mellan världar, klättra upp i himmelen och kanske slå vad med djävulen. Värd sina 100kr definitivt. Iväg med er och se!
(det här lite min pappas värld, det är bra, tycker om mor och far)






 

Godmorgon.

Eh godmorgon. Har ont i ögonen av trötthet. Att vända på dygnet är inte bra, nu börjar jag mission lägga mig innan klockan tolv om kvällarna. Förresten är mitt internet knäppt, kan vara online 5min om jag har tur, sen dör det igen. Suck. Godmorgon då!

Fynd.

Minst 2/3 av det jag äger har jag nog köpt på rea, till kampanjpris, med stämpelkort/bonuskort, på ullared eller på utförsäljningar. Minst. Jag är stolt och känner mig så bäst på att leta fynd i stökiga butiker. Trots detta är min plånbok ändå lite ledsen nu efter jul.
Idag var jag med mor min i kista för att gå på akademibokhandelns utförsäljning, 50% på allting och det får man inte missa, alla fall inte jag! Hittade en bok, två guider och en karta. Mycket bra. Bjöd mor min på fika på Wayne's sen efteråt. Vi kom fram till att luciahelgen inte längre är suparfest för ungdomar, utan juldagen(?) och att porslinsmuggar är ett måste när man är på café, pappersmuggar nej tack! Wayne's är pålitligt.






 


Nyår.

Klicka här för fler bilder med bättre kvalité.

Finfint nyår hemma hos isa och rosanna i deras egna place söder om söder i midsommarkransen. Det blev mat, geni, orangino, tomtebloss, fyrverkerier, brännmärken i golvet, bål utanför glaset, mobil-roulette, party-musik, pussa peter, kravla på golvet, skifftspy på toan, somna i sofforna, rostat bröd, royal tenenbaums som bakisfilm och lite diska. Tack isa, sandra, rosie och ellinor för bästbäst nyår (:











  

RSS 2.0